Het Hogeland, "verborgen" fietspaden

Vind hier de zeer fraaie fietspaden in de gemeente de Marne e.o.

Het Hogeland, "verborgen" fietspaden
4.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeHogeland
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Nieuwe satellietfoto's van sept. 2016, nu messcherp.
Nu incl. bezienswaardigheden op het Hogeland.
In en rond de gemeente de Marne en aanliggende gemeentes (samen bekend als het Hogeland) zijn tientallen kilometers fiets/wandelpaden aangelegd, vrijwel allemaal voerend door de landerijen. Het gebied heeft een bijzondere en oude historie. Bezoek de prachtige borgen Menkemaborg in Uithuizen, Ewsumborg in Middelstum, Verhildersum in Leens, Piloersmaborg bij den Ham en de Allersmaborg bij Aduarderzijl. Het Zeehondencentrum in Pieterburen kent natuurlijk iedereen. Museum Wierdenland in Ezinge vertelt u veel meer over dit gebied en museum het Hogeland in Warffum vertelt meer over de mensen die hier gewoond hebben. In het Lauwersmeergebied vindt u uitgestrekte bossen met fraai aangelegde fietspaden; natuurlijk wél even een visje kopen in haven...  De oude en zeer bekende reddingsboot Gebroeders Luden en de Ecolution (Wubbo Ockels) hebben er hun vaste ligplaats. Met de veerboot over naar Schiermonnikoog of het Duitse eiland Borkum is ook een optie. Over haven gesproken: de oude vissershaven in Zoutkamp is ook fraai. Hier natuurlijk vers gevangen paling eten. Nu we toch bij het water zijn: gebruik de fietsveer over het Reitdiep tussen Aduarderzijl en Schouwerzijl, een tochtje over het Reitdiep van ca. 20 min. Als u van ABSOLUTE rust houdt, moet u het kleinste en noordelijkste zeehaventje van Nederland niet vergeten: Noordpolderzijl. Fiets dan ook een stuk langs de waddendijk en piek er hier en daar even overheen om de eb en vloed variatie in de Waddenzee te zien!
Geniet in het voorjaar van het bloeiende koolzaad, aardappelen (ja, die bloeien OOK) , tulpenbollen velden, fraai begroeide bermen en vooral de rust en stilte. Uiteraard mogen we niet vergeten te vermelden dat er in vrijwel iedere plaats minimaal één fraaie oude kerk (meestal op een wierde) en een molen te bewonderen is. Diverse orgels zijn wereldberoemd, bv. die in Leens. Sommige molens zijn vaak open, zoals onze eigen molen Hollands Welvaart in Mensingeweer, waarvan de onderdelen in 1854/1855 zijn gemaakt in het ook fraaie pand waar ik dit zit te typen. Vele paden volgen de waterlopen en gaan "binnendoor" van plaats naar plaats, veelal langs kronkelende maren (trekpaden) en kanalen. Verbaas u niet als u af en toe door kleinere bossen (Abelstok, Eenrummerbos, Leenstertillen, etc.) wordt geleid. Naast de in deze kaart gemarkeerde (meestal beton) fietspaden vindt u overigens een overvloed aan B-wegen waar amper autoverkeer te vinden is. Bovendien mag u vaak binnendoor steken over de betonpaden van een boer. Indien dit NIET gewenst is geeft de boer dit aan aan het begin van het pad.

We hebben deze kaart gemaakt om aan te tonen dat het in onze nieuwe gemeente Het Hogeland ( met recent bekroonde mooiste plaatsen van Nederland en in competitie met Súdwest Fryslân als grootste gemeente van Nederland) NIET kaal en open is met alleen maar rechte wegen. Er is namelijk, vooral in het westelijk deel, amper een recht stuk weg of pad te vinden en kaal is het al helemaal niet met DE landbouwtuin van Nederland onder uw wielen.
In september 2016 zijn de satellietfoto's in Google Earth vernieuwd en nu messcherp. De kaart is in oktober 2016 uitgebreid naar de nieuwe gemeente "Het Hogeland" (Bedum, de Marne, Winsum, Eemsmond). In April 2017 is de kaart verder verfijnd en de lijnmarkeringen exact op de nu messcherp getoonde fietspaden gezet. Door de veel hogere resolutie konden we nu de paden exact markeren.

Om U het wat gemakkelijker te maken hebben we nu ook de bekende Fietsroute punten in de kaart opgenomen. Daarnaast hebben we, zonder meerkosten, ook een groot aantal bezienswaardigheden gemarkeerd. Er zijn overigens veel meer. Aanklikken en er wordt een tekstballon met info en website getoond.
UPDATE 13 augustus 2018 !  Vrijliggende fietspaden in en rond de nieuwe gemeente het Hogeland (voorheen Bedum, de Marne,
Winsum, Eemsmond) van Lauwersoog tot aan de Eemshaven en van Pieterburen tot in de stad Groningen.
Nu met fietsroute punten en (vele) bezienswaardigheden.
Steeds meer mensen ontdekken het nieuwe fietsen op en door het Hogeland.
Buiten de vele en vaak smalle en kronkelige (!) wegen ligt ca. 130km fietspad op u te wachten door het fraaie landschap.
Daarnaast mag u vaak (tenzij anders vermeld) gebruik maken van boerenreeën en betonpaden.

Koop het kaartje voor een luttel bedrag en stippel uw route uit in Google Earth.
Kijk bij "hoe werkt het" in ons startscherm voor nadere uitleg.

Als voorbeeld ingezoomd op Mensingeweer (met nieuwe N361/rotonde) :
U kunt nog veel verder inzoomen en met de GE Streetview functie de werkelijke situatie 360º bekijken.

Reviews

Aantal reviews: 0
Gemiddelde beoordeling: sterren Schrijf een review
Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal